MEDI AMBIENT
<p><img alt="" src="/sites/default/files/u66/empremta_eco_val.jpg" style="width: 750px; height: 180px;" /></p>

La empremta ecològica (de l'anglès *ecological *footprint) és un indicador de l'impacte ambiental generat per la demanda humana que es fa dels recursos existents en els ecosistemes del planeta, relacionant-la amb la capacitat ecològica de la Terra de regenerar els seus recursos.

Representa l'àrea de terra o aigua ecològicament productius (cultius, pastures, boscos o ecosistemes aquàtics) i idealment també el volum d'aire, necessaris per a generar recursos i a més per a assimilar els residus produïts per cada població determinada d'acord a la seua manera de vida, de forma indefinida. La mesura pot realitzar-se a diferents escales: individu (la empremta ecològica d'una persona), poblacions (la petjada ecològica d'una ciutat, d'una regió, d'un país...), comunitats (la petjada ecològica de les societats agrícoles, de les societats industrialitzades, etc).

L'objectiu fonamental de calcular les empremtes ecològiques consisteix a avaluar l'impacte sobre el planeta d'una determinada manera o forma de vida i comparar-ho amb la *biocapacidad del planeta. Es tracta, doncs, d'un indicador clau per a  la sostenibilitat.

Font: wikipedia

Enllaços relacionats:

https://es.wikipedia.org/wiki/Huella_ecol%C3%B3gica

http://www.footprintnetwork.org/our-work/ecological-footprint/

 

 

Coneix la teua empremta ecològica

 

¿Creus que el teu estil de vida es sostenible?

¿què pots fer perquè el siga?

 

Som responsables de que nostre planeta vaja cap a la sostenibilitat o cap al desastre. Aci t'oferim unes ferramentes utils per a progressar pel costat de la sostenibilitat.
 
Averigua el tamany de la teua calcigada ecologica i descobrix l'infinitat de coses que podem fer per a evolucionar cap a una societat mes sostenible… i per que deuriem fer-ho.
 
 

Aci tens uns enllaços on podras averiguar-ho:

 

El millor pero en angles : http://footprint.wwf.org.uk/

http://www.tuhuellaecologica.org/

http://huella-ecologica.ambiente.gob.ec/calculadora_personal.php

http://ecologicalfootprint.com/

 

 

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31